SEO Exakt vad är det och varför är det så avgörande för våra liv?

Vi rekommenderar att du läser igenom Google och Bings bästa praxis i slutet av det här kapitlet om du redan har ett bra grepp om SEO och varför det är viktigt.

Om du är som resten av oss kommer det här kapitlet att ge dig en solid grund i SEO och ge dig det självförtroende du behöver för att fortsätta.

Vad betyder SEO?

När du hör termen SEO tänker du förmodligen “sökmotoroptimering.” Icke-betalda (ibland kallade “organiska”) sökmotorresultat används för att förbättra kvaliteten och kvantiteten av webbplatstrafik och exponering för ditt företag.

Trots dess moniker handlar sökmotoroptimering lika mycket om människorna som använder den som om sökmotorerna. När det kommer till marknadsföring handlar det om att lära känna dina kunder och ta reda på vad de letar efter online. Att ha svaren på dessa frågor hjälper dig att få kontakt med de människor som söker online efter de lösningar du erbjuder.

För att förstå din publiks syfte när det gäller sökrobotar måste du veta hur du presenterar denna information på ett sätt som de kan hitta och förstå. Du kommer att upptäcka hur du gör båda i den här manualen.

Hur definierar du den frasen?

Öppna vår SEO-ordlista för hjälp om du fastnar för någon av definitionerna i det här kapitlet.

se vad som menas med “SEO-jargong”

Internet sökmotor lingo

En sökmotor är en maskin som ger svar. För att svara på din fråga söker de igenom miljarder artiklar och bedömer tusentals variabler för att hitta det bästa svaret.

Genom att använda en process som kallas “genomsökning och indexering” avslöjar och klassificerar sökmotorer allt tillgängligt innehåll på Internet (webbsidor, PDF-filer, foton, videor, etc.) och rangordnar det sedan baserat på hur väl det passar frågan. I nästa kapitel kommer vi att diskutera genomsökning, indexering och rankning mer på djupet.

Vilka är de “organiska” sökresultaten?

Som tidigare nämnts är organiska sökresultat sådana som erhålls utan användning av betald reklam eller andra former av reklam (d.v.s. inte reklam). Reklamen identifierades uttryckligen som sådan, och resten av resultaten gavs ofta som “10 blå länkar” under dem. Detta är dock inte längre fallet. Men hur kan vi skilja organiska resultat från de som har manipulerats av sökmotorer?

Sökmotorresultatsidor, eller “SERPs”, har nu fler annonserings- och dynamiska organiska resultatformat (kallade “SERP-funktioner”) än någonsin tidigare. Utvalda utdrag, People Also Ask-rutor, bildkaruseller och mer är alla exempel på SERP-funktioner. Nya SERP-funktioner utvecklas ständigt, mest som ett resultat av användarnas efterfrågan.

Det är möjligt att se en direkt väderprognos för staden Denver i sökresultaten snarare än en länk till en webbplats som kan erbjuda den informationen. Om du slår upp “pizza Denver”, hittar du ett “lokalt paket” med pizzerior i Denver-området när du gör en sökning. Är det inte underbart hur snabbt allt kommer ihop?

Det är viktigt att komma ihåg att sökmotorer förlitar sig på annonser för intäkter. Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att förbättra sökresultaten och hålla användare på SERP:erna under längre perioder.

SEO kan ha en inverkan på Googles organiska SERP-egenskaper. Som ett exempel finns det “utvalda utdrag” (organiska resultat som visas i en ruta) och “liknande frågor” (a.k.a. “People Also Ask”-rutor).

Sökmotoroptimering (SEO) har en begränsad inverkan på många andra aspekter av sökmotorn, även om de inte är betalda annonser. Wikipedia, WebMD och IMDb använder alla proprietära datakällor för att fylla i sina funktioner.

Vikten av SEO

Webbplatser kan nås via betald reklam, sociala medier och andra onlineplattformar, men sökmotorer står för majoriteten av onlinetrafiken.

Jämfört med betalda annonser tar organiska sökresultat upp mer utrymme på webben, upplevs som mer pålitliga av sofistikerade användare och lockar mycket fler träffar. Till exempel resulterar bara 2,8 % av alla sökningar i USA i att betalda annonser klickas.

SEO har en trafikmöjlighet på 20X mer än PPC på både mobila och stationära enheter.

SEO är också en av få onlinemarknadsföringskanaler som, om de är rätt inställda, kan fortsätta att löna sig med tiden. Ett bra innehåll som förtjänar att rankas för de rätta sökorden kan leda till ett stadigt flöde av besökare till din webbplats över tid, medan annonsering kräver ett jämnt flöde av pengar för att få in besökare.

Sökmotorer blir mer intelligenta, men de behöver fortfarande vår hjälp.

För att ditt material effektivt ska kunna indexeras och presenteras i sökresultaten behöver du optimera din webbplats.

Är det bättre att arbeta med en SEO-expert, konsult eller byrå?

Grundläggande SEO kan göras av dig, beroende på din tid och vilja att studera, såväl som hur invecklad din webbplats(er) är. Du kanske också lär dig att du behöver hjälp av ett yrkeal. Det spelar ingen roll!

Medan många företag och konsulter hävdar att de erbjuder “seo-tjänster”, varierar kvaliteten på deras arbete mycket. Eftersom fel SEO-strategier faktiskt kan skada din webbplats mer än de hjälper, kan det spara mycket tid och pengar på lång sikt att lära sig hur man väljer ett utmärkt SEO-företag.

Vi har också en lista över godkända byråpartners, som alla använder Moz SEO-tekniker för att driva sitt arbete för din räkning.

SEO-taktik: etiskt vs. oetiskt

När vi talar om “white hat SEO” syftar vi på metoder, bästa praxis och strategier som inte bryter mot riktlinjerna för sökmotorer och istället är inriktade på att förbättra användarupplevelsen.

En SEO-strategi eller strategi som använder sig av “black hat”-taktik är en som syftar till att lura eller spamma sökmotorer. Webbplatser löper stor risk att straffas och/eller avindexeras (tas bort från sökresultaten) om de ägnar sig åt svart hatt SEO, vilket är olagligt och oetiskt.

Företag har kollapsat på grund av straffade webbplatser. En sak till att tänka på när du letar efter en SEO-specialist eller byrå.

Sökmotorer och SEO-sektorn har mycket gemensamt.

Som ett resultat vill sökmotorer hjälpa dig att lyckas. Precis som vår SEO-nybörjarguide har Google en startguide för sökmotoroptimering. De är också ett stort fan av det arbete som utförs av dem i SEO-branschen. Det är inte ovanligt att stora sökmotorer skickar representanter till digitala marknadsföringskonferenser som Unbounce, MNsearch, SearchLove och till och med MozCon.

Google ger hjälp till webbansvariga och sökmotoroptimerare genom sitt hjälpforum för webbansvariga och genom att erbjuda direkta kontorstider. (Tyvärr stängdes webbmasterforumen på Bing ner 2014).

Även om instruktionerna för webbansvariga för sökmotorer skiljer sig åt, förblir det grundläggande konceptet detsamma: Försök inte lura sökmotorer. Ge dem en underbar onlineupplevelse istället. För att göra det måste du följa riktlinjerna för sökmotorn och uppfylla användarens förväntningar.

Iakttagande av Googles regler för webbansvariga

Det här är det absolut nödvändigaste:

  • Sätt användaren först istället för SEO när du skapar webbsidor.
  • Vilseleda inte dina kunder.

Undvik taktik som syftar till att förbättra din position i sökmotorernas resultat. Tumregel: Om du skulle känna dig bekväm med att förklara dina ändringar för Google är webbplatsen i fråga förmodligen säker för dig. Hur kan du veta om detta är ett bra test? “Är detta till någon nytta för er, mina kunder? Även utan sökmotorer, skulle jag fortfarande göra det här?”

Försök att ta reda på vad som gör din webbplats speciell, användbar eller intressant för besökarna.

Saker att hålla sig borta från:

  • Innehåll som genereras automatiskt.
  • Att delta i länkbyggande initiativ
  • Sidor utan originalmaterial skapas (dvs. kopieras från någon annanstans)
  • Besökare och sökmotorer visas separat innehåll.
  • Osynliga ord och länkar

En dörröppningssida är en sida speciellt utformad för att rankas bra för en viss sökfråga för att rikta besökare till din webbplats i den riktning du önskar.

Att ha en förståelse för Googles riktlinjer för webbansvariga är en utmärkt idé. De kommer att uppskatta din insats.

Du kan komma åt hela uppsättningen av Googles riktlinjer för webbansvariga genom att klicka på den här länken:

Bings riktlinjer för webbansvariga

Det här är det absolut nödvändigaste:

  • Se till att innehållet på din webbplats är tydligt, djupt, intressant och lätt att hitta.
  • Håll rubrikerna på dina sidor enkla och relevanta.
  • Som ett resultat belönar Bing länkar som har ökat i popularitet över tid.

På lång sikt kan dina organiska sökrankningar påverkas av ditt sociala inflytande och antalet personer som delar ditt innehåll.

Att ge en trevlig och användbar användarupplevelse är lika viktigt som sidhastighet.

För att hjälpa Bing att bättre förstå ditt innehåll, inkludera beskrivande text i bildens alt-attribut.

Saker att hålla sig borta från:

Webbsidor med lite eller inget originalinnehåll, eller sidor som bara innehåller annonser eller affiliate-länkar, kommer inte att klara sig bra i sökmotorernas resultat.

Avindexering kan inträffa som ett resultat av missbrukande länkstrategier som försöker öka antalet och arten av inkommande länkar.

En ren, kortfattad och nyckelordsrik URL-struktur bör alltid finnas på plats. Webbadresser som innehåller dynamiska parametrar kan bli smutsiga, vilket kan leda till problem med duplicerat innehåll.

Du bör undvika tecken som inte är bokstäver i dina webbadresser när det är möjligt.

Använda Javascript/Flash/Silverlight för att dölja länkar; hålla innehåll borta från dem också.

Innehåll som är detsamma som det som redan finns där

Fylla nyckelord

Besökare och sökmotorer visas separat innehåll.

Googles riktlinjer för att marknadsföra ditt företag i ditt lokala område.

För att ha en Google My Business-uppgift måste du ha ett lokalt företag, oavsett om det är ett skyltfönster eller en servicebil som åker till konsumenter. När det gäller att skapa och underhålla dessa listor för små företag i ditt område har Google specifika regler.

Det här är det absolut viktigaste:

Att varaingår i Google My Business-databasen måste du ha en fysisk adress (även om det är din hemadress) och betjäna konsumenterna ansikte mot ansikte, antingen på din plats (som en butik) eller hos deras (som en restaurang) ) (som en rörmokare)

Din lokala företagsdata, inklusive dess namn, adress, telefonnummer, webbadress, företagskategorier, öppettider och andra funktioner, bör presenteras sanningsenligt och korrekt.

Saker att undvika.

Anknytning till Google My Business för icke-kvalificerade företag

Din grundläggande affärsinformation, som att “fylla” ditt företagsnamn med geografiska nyckelord eller tjänstesökord, eller upprätta listor för falska adresser.

Ersätter riktiga gatuadresser med postboxar eller virtuella kontor

Felaktigt bra eller falskt negativa recensioner av en konkurrents verksamhet på Google My Business kan användas för att manipulera recensionsdelen på sidan.

Billigt, förstagångsmisstag på grund av brist på noggrann granskning av Googles regler