För att sprida nyheten om sin internetnärvaro och locka besökare till sin webbsida kan man använda diverse metoder och en är att kommentera på andra sajter. Det är egentligen hemskt fult att sprida såna här tekniker men alla gör det även om man inte flaggar med sina verkliga intentioner. För att hitta lämpliga forum och sajter att finnas med på så gör du research via sökmotorerna för att hitta sidor som attraherar den målgrupp du är intresserad av. Där du hittar dem kan det vara lämpligt att interagera genom att kommentera på sajter inom ditt intresseområde.

Att spamma sajter med kopierade kommentarer som återkommer överallt är ganska lätt att genomskåda. Metoder som endast har för avsikt att locka besökare till en annan webbsida kan leda till att man råkar illa ut och blir bannlyst på sökmotorerna till exempel, så när man interagerar på andra webbsidor och kommentarsfält inom samma nisch bör man göra det på ett autentiskt och äkta sätt. Kommunicera och engagera dig på ett sätt som skapar äkta intresse.

Ju fler länkar du har spridit på internet desto fler potentiella besökare når du men det kan även hjälpa din sajt att nå högre på sökmotorerna. Men som sagt; sökmotorerna förändrar ständigt sina algoritmer för att försvåra för just dem som använder vissa metoder för att nå hög ranking online. Den här typen av metoder fungerar fortfarande även om sökmotorerna gör sitt bästa för att sökrobotarna ska genomskåda dem.

Överhuvudtaget kan man bli ganska desillusionerad när det gäller inläggen online. Mycket görs för att dra besökare till den egna sajten. Man får en känsla av att det handlar om business as usual för de flesta. Det allra bästa för spridningen av sina alster online är nog helt enkelt att hålla en hög kvalitet så man väcker ett äkta intresse så att besökarna hjälper till med spridningen.