På vår hemsida så delar vi information om hur du kan synas bättre på nätet. Om du som både förtag och hur du kan synas på nätetprivatperson kan göra för att få fler besökare att uppmärksamma din webbplats. I vår blogg skriver vi längre och mer ingående artiklar som handlar om detta. Nedan finner du sammanfattningar av några av de viktigaste punkterna när det gäller att marknadsföra sig online. Vill du gå in mer på djupet bland dessa ämnen så rekommenderas ett besök i vår blogg.

Punkter att ha koll på

  • Din affärsidé. Har du en spännande och unik tjänst eller produkt att erbjuda? Varför är den intressant och varför är din produkt bättre än konkurrenternas? Detta är ett par frågeställningar alla bör ställa sin innan de skaffar en hemsida att marknadsföra sina produkter och tjänster genom. Alla kan skapa en site och skriva om en produkt, men det gäller att verkligen att fånga besökarens intresse och visa varför just din produkt är den som bör införskaffas.
  • Ditt innehåll på webbsidan. Denna punkt går hand i hand med punkten ovan. Vad du väljer att visa på din hemsida är oerhört viktigt. Att bara fylla ut med en massa onödig text som inte säger särskilt mycket är aldrig en bra ide. Se till att ditt textinnehåll är intressant och informerande. Svara ditt innehåll på de frågor som besökaren kan tänkas ha?
    Hur du väljer att placera och utforma din text på sajten spelar också stor roll. Texten och information ska vara lättillgänglig och det ska vara lätt för kunden att snabbt finna den information som den letas efter. Att dela upp texten i mindre stycken och ha ett gäng bilder bidrar också till en mer läsvänlig sajt.
  • Optimera din sajt för sökmotorer. Har du själv ingen kunskap inom SEO området eller någon i din närhet som kan hjälpa dig så kan det vara en smart ide att anlita en SEO byrå eller konsult. Är din produkt inte helt unik och den enda på marknaden så är det en stor chans att det finns flera konkurrenter som antagligen redan har jobbat med sökmotors optimering för sina sajter. Det kan då bli väldigt svårt att synas på Googles förstasida vilket kommer att göra att du förlorar en stor mängd potentiella kunder. Att investera i sökmotors optimering är därför något att rekommendera och det kommer antagligen att betala tillbaka sig själv med en saftig vinst längre fram.
  • Syns i sociala medier. Idag finns det få sätt som är så bra att marknadsföra sig själv via som med hjälp av sociala medier. Skapa ett Facebook konto och ett instagram konto så kommer du direkt att nå ut till nya kunder. Delar du riktigt bra inlägg med bra bilder och bra skrivna texter så finns det en stor chans att de som ser dessa kommer att dela dem vidare. Dela erbjudanden som finns på din sajt, anordna tävlingar, ha frågeställningar. Det finns massvis med sätt att interagera med potentiella kunder och fånga deras uppmärksamhet.
  • Gå med i Affiliate nätverk. Vill du synas på fler platser? Då kan det vara en smart ide att gå med i ett affiliate nätverk, i utbyte mot att andra visar reklam för din sajt och dina produkter så får dem en viss summa ifrån dig. Antingen kan du betala ut ett visst belopp för varje gång någon klickar sig in på din sajt eller en viss procent för varje sälj. Oftast är det bloggare som använder sig av dessa och om du har en intressant produkt som dessa vill visa så kommer de att dela med sig om information om detta på sin hemsida. Om någon av dennes besökare väljer att klicka in sig på sin hemsida via bloggen så kommer man kunna spåra ifrån vilken blogg som länken kommer. Om kunden sedan gör ett köp så kommer en viss procent av vinsten att gå till bloggaren. Du får på så sätt ge bort ett litet belopp av vinsten men utan delningen av bloggaren så hade du med stor sannolikhet inte haft den nya kunden som gjorde detta köp.

Detta var bara några tips på hur du kan skapa och marknadsföra en hemsida på bästa sätt. Det finns självklart massvis med strategier och sätt att använda sig av. Det bästa är att testa det som känns bra för dig, att tänka sig in i kundernas situation och försöka förstå sig på vilken typ av information de skulle vilja ha. Din hemsida är torts allt till för kunderna och inte för dig själv.